Cum ajung in Bucovina?
  Cum este vremea?
  Care sunt atractiile?
  Unde ma pot caza?
  Ce agentii si asociatii de
  turism pot contacta?
Agroturism Cultural
Sportiv Terapeutic
Pelerinaj Stiintific
Bucovina Bioshop
 sunteti aici: ghid < transport
   

spre Bucovina

Cai rutiere:

 Aflata în nordul tarii, Bucovina este legata prin reteaua de sosele nationale si europene de toate colturile României. Municipiul Suceava se afla la 447 km de Bucuresti si la 325 km de Cluj Napoca.
 Drumul national DN 2 - E 85, Bucuresti – Bacau – Falticeni – Suceava – Siret uneste capitala Bucuresti de Suceava, distanta putând fi parcursa în aproximativ 6 ore.
DN 17 A face legatura între Siret– Radauti– Sucevita– Câmpulung Moldovenesc iar drumul national DN18 leaga Iacobeni – Ciocanesti – Borsa, ducând mai departe în Maramures. Drumul national DN 17 trece prin orasul Vatra Dornei aflat la 112 km de Suceava (aproximativ 2 ore transport auto) si peste pasul Tihuta, ajungând în Transilvania.

Cai feroviare :

 Transportul cu trenul de la Bucuresti la Suceava se desfasoara pe magistrala Bucuresti–Bacau–Suceava-Vicsani, cu ramificatiile Suceava–Radauti-Putna si Suceava–Gura–Humorului-Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei-Sîngeorz Bai–Nasaud-Beclean, ramificatii care fac legatura cu zona Radauti si cu zona Humor-Câmpulung-Dorna.
 Trasportul cu trenul dinspre si spre Transilvania se realizeaza pe magistrala Timisoara-Iasi si face legatura cele mai importante orase din vestul tarii : Arad, Oradea, Cluj Napoca, Dej trecând în Bucovina peste munti, urmând apoi traseul Vatra Dornei, Cîmpulung Moldovenesc, Vama, Gura Humorului, Suceava. Orarul trenurilor este convenabil, iar pentru informatii privind mersul trenurilor puteti consulta www.cfr.ro.

Cai aeriene:

 Aeroportul Salcea este situat la 15 km de Suceava, 75 km de Câmpulung Moldovenesc (aproximativ 50 minute transport auto si 1¼ ore transport feroviar) si 105 km de Vatra Dornei (aproximativ 2 ore transport auto si 3 ore transport feroviar) si deserveste pentru moment doar traficul intern de persoane.

Transport public:

 Principalele orase si statiuni balneoclimatice dispun de o importanta retea de mijloace de transport local, care asigura accesul turistilor catre obiectivele din zona ca si legatura cu reteaua de transporturi nationale si internationale.
În Suceava transportul public este suplimentat printr-un serviciu privat care asigura transportul cu microbuze. Tarifele la taxi sunt de aproximativ 2 EURO pentru 5 km.

Rent-a-car :

 Masini de închiriat se pot procura prin intermediul agentiilor de turism din cadrul Asociatiei pentru Turism Bucovina.

 

Spre România...

Cu avionul:

Avioanele Companiei Aeriene TAROM zboara aproape din toate marile orase ale Europei catre Bucuresti – capitala României sau catre Cluj (oras situat în vestul tarii). Durata de zbor este de aproximativ 2-3 ore. Informatii suplimentare: www.tarom.de, www.tarom.com. Spre Bucuresti se poate ajunge usor si cu zboruri ale altor mari companii aeriene din Europa.

Cu trenul:

Durata calatoriei este destul de lunga (spre ex. Frankfurt – Bucuresti 30 de ore).
Informatii: CFR – Caile Ferate Române www.cfr.ro.

Cu masina:

Soferii trebuie sa posede carnet de conducere, acte ce dovedesc posesia masinii si acte de asigurare (cartea verde). Pentru cazurile în care masina dumneavoastra are nevoie de interventii va puteti adresa ACR-lui. (Automobil Clubul Român). Viteza maxima în localitati este de 50 km/h, pe drumurile nationale 90 km/h si pe autostrazi 120 km/h. Benzinariile sunt dese pe tot parcursul retelei de drumuri. Cartile de credit nu sunt acceptate la benzinarii.
Automobil Clubur Român (ACR) telefon +40/21/615510, fax. +40/21/3128462, www.acr.ro


 

Asociatia pentru Turism Bucovina © 2012