Your Local Guide

Competențe digitale în turism

Erasmus+
Your Local Guide

Proiectul Your Local Guide – Competenţe digitale în turism finanțat în cadrul programului Erasmus+ (nr. proiect: 2018-1-RO01-KA204-049516) are o durată de implementare de 30 luni (1 sept. 2018 – 28 febr. 2021) şi este coordonat de AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ NORD-EST din România. 

Principalul obiectiv al proiectului este dezvoltarea competențelor digitale ale seniorilor, care doresc să activeze ca agenţi de turism sau ghizi locali, cu scopul de a deveni experți în promovarea destinațiilor turistice.

Grupul ţintă al proiectului este format din adulţi interesaţi de învăţare continuă de-a lungul vieţii, seniori ce lucrează în domeniul turismului sau persoane pensionate, care doresc să descopere şi să activeze în turism ca experţi în destinaţii turistice.

Consorţiul proiectului îşi propune să îmbunătăţească competenţele digitale a cel puţin 400 de seniori cu competenţe digitale scăzute. Astfel, proiectul reprezintă o oportunitate excelentă pentru seniori de a rămâne activi în comunitățile din care fac parte și de a-și aduce contribuția personală la promovarea destinațiilor turistice din comunitatea lor. 

Proiectul Your Local Guide își propune să promoveze abordări inovatoare de predare și învățare, concretizate sub forma unor rezultate precum un kit de instruire, care cuprinde colecții de bune practici și manuale interactive, precum și un joc video, care vor constitui instrumente de învățare accesibile pentru grupul țintă.

 Partenerii din cadrul acestui proiect sunt:

  • AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ NORD-EST, România, Piatra Neamț – Coordonator proiect: adrnordest.ro
  • DLEARN - EUROPEAN DIGITAL LEARNING NETWORK, Italia, Milano: dlearn.eu
  • DOMSPAIN CONSULTING, Spania, Reus: domspain.eu
  • CCS DIGITAL EDUCATION, Irlanda, Dublin: ccseducation.com
  • CAMERA DE COMERȚ ȘI INDUSTRIE RUSE, Bulgaria, Ruse: rcci.bg
  • ASOCIAȚIA PENTRU TURISM BUCOVINA , România, Suceava: bucovinaturism.ro

Siteul proiectului: yourlocalguide.org

Tags: Erasmus+

Tipărire