Newsletter ian. 2021

Jocul video “Learn Tourism 4 All”

Proiectul Your Local Guide propune un instrument de învăţare atractiv şi inovativ, care completează manualele de training dezvoltate în cadrul proiectului.

Jocul video "Learn Tourism 4 All" este o aplicaţie online care poate fi folosită ca un asistent virtual în timpul procesului de învăţare despre competenţele digitale necesare  pentru promovarea şi managementul destinaţiei turistice. La întrebările jocului se poate răspunde corect doar dacă jucătorii au citit mai întâi cele patru manuale de training ale proiectului Your Local Guide.

Prin finalizarea cu succes a jocului, jucătorii își pot evalua cunoștințele în: Competențe digitale necesare în turism; Managementul destinației turistice: strategii și bune practici; Promovarea destinației turistice; Comunități de social media pentru destinații turistice.

Există disponibil şi un tutorial, care oferă explicații detaliate despre joc. Puteți accesa tutorialul și jocul în limba română la următorul link: yourlocalguide.org/ro/videogame

Your Local Guide Videogame
Your Local Guide Videogame
Your Local Guide Videogame


LEARN-IP - Formare în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală şi indicaţie geografică pentru patrimoniul cultural şi turismul cultural

Drepturile de proprietate intelectuală, cum ar fi mărcile comerciale, drepturile de autor sau indicațiile geografice de origine permit actorilor culturali să împiedice utilizarea neautorizată a creațiilor lor. Ele pot fi, de asemenea, utilizate pentru a obține compensații financiare pentru performanța creativă și investițiile aferente.

În prezent, informațiile privind drepturile de proprietate intelectuală sunt disponibile prin intermediul reglementărilor legale, ceea ce face dificil accesul actorilor din domeniul patrimoniului cultural și din turism la cunoștințele necesare. Mai mult, evaluarea și interpretarea acestor reglementări sunt dificile chiar și pentru experți. Proiectul european LEARN-IP își propune să schimbe acest lucru, deoarece va oferi sprijin prin materiale de informare și training.

Proiectul LEARN-IP este implementat de șapte parteneri europeni cu experiență în formare profesională, drepturi de proprietate intelectuală, patrimoniu cultural și religios, turism cultural și spiritual și tehnologii digitale. 

Mai multe detalii despre proiect puteți afla de pe siteul nostru la: LEARN-IP (RO), din pliantul proiectului (RO) sau de pe siteul proiectului: learn-ip.eu (EN).

Muzeul Oului Vama 1
Muzeul Oului Vama2
Muzeul Oului Vama3

Meșteșugurile tradiționale, cum ar fi încondeierea ouălor, reprezintă realizări creative
ce merită a fi protejate.

Foto credit: Muzeul Oului Vama


Campania JUMP FOR HERITAGE

În această perioadă dificilă a pandemiei, cu toții suntem afectați. Stilul nostru de viață și programul zilnic s-au schimbat enorm. Monumentele din jurul nostru sunt închise, în multe țări. Multe activități sportive au fost, de asemenea, limitate. Cu toate acestea, sporturile în aer liber și buna dispoziție s-au dovedit a îmbunătăți sănătatea prin reducerea stresului și a oboselii mentale. Lumea noastră digitală oferă oportunități pentru soluții inovatoare la aceste probleme.

Acesta este motivul pentru care organizația FRH - Future for Religious Heritage lansează campania #JUMPFORHERITAGE care va uni sportul și patrimoniul! Adaugă povestea ta, creând un moment unic de bucurie: imortalizează într-o fotografie o săritură în fața unui sit de patrimoniu religios. Trimite fotografia până la 15 martie. Câștigătorii vor fi invitați să participe la ceremonia de decernare a premiilor FRH la Conferința bienală de la Barcelona din mai 2021. Mai multe informații în fișierul PDF de prezentare (RO) sau pe siteul FRH (EN). 


Tags: Your Local Guide, LEARN-IP , JUMP FOR HERITAGE, FRH

Tipărire